Information om kakor (cookies)

Vad är en kaka?

En kaka (eller cookie) är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att spara på din dator. Kakor används på www.adsolution.se för att ge besökare tillgång till olika funktioner. Informationen i kakan är möjlig att använda för att följa en användares surfande.

Post- och telestyrelsen, som är tillsynsmyndighet på området, lämnar ytterligare information om kakor på sin webbplats, www.pts.se

Om kakor

Det finns två typer av kakor. Den ena typen sparar en fil under en längre tid på besökarens dator, kakan har då ett utgångsdatum. Den används till exempel vid funktioner som talar om vad som är nytt sedan användaren senast besökte den aktuella webbplatsen. När utgångsdatumet passerats raderas kakan när användaren återkommer till den webbplats som skapade den.

Den andra typen av kakor kallas sessionskakor och saknar utgångsdatum. Under tiden en användare är inne och surfar på en sida, lagras den här kakan temporärt i användarens dators minne exempelvis för att hålla reda på vilket språk denne har valt. Sessionskakor lagras inte under en längre tid på användarens dator, utan försvinner när användaren stänger sin webbläsare.

Varför använder vi kakor?

Ad Solutions i Sverige AB använder kakor för att underlätta enskilda användares aktiviteter. Det hjälper oss att registrera antalet besökare samt ger oss statistik och information om hur många användare vi har på sidan och vad de gör. I vissa fall använder vi kakor även för att komma ihåg inställningar som användaren gör.

Hur stänger jag av kakor?

Om du inte accepterar användandet av kakor kan du stänga av kakor via din webbläsares säkerhetsinställningar. Det innebär dock att funktionalitet på www.adsolution.se begränsas.

 

Advisory Solution i Sverige AB
Strandbergsgatan 61
112 51 Stockholm

Kontakt:
Telefon: +46 (0) 8-410 207 00
E-post: info(at)adsolution.se